Міжнародний день прав людини: студенти обговорюють

07 грудня 2020
399

Вплетені у канву нашого буденного життя, де і з чого починаються твої права і права інших? Ці питання у ході дискусії, присвяченої Міжнародному дню прав людини, обговорили студенти 14 групи ІІ курсу медичного факультету № 1 разом з доцентом Вікторією Костенко (кафедра іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією).

Учасники дискусії переглянули відеосюжети (ресурси Аmnesty International, Youthforhumanrights) та проаналізували цитати Елеонори Рузвельт, ключової фігури у створенні Загальної декларації прав людини, голови Комісії з прав людини на той час щойно створеної Організації Об’єднаних Націй.

Також прослухавши фрагмент промови, виголошеної Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутерришем на відкритті 75-ї сесії Генасамблеї ООН у вересні 2020 року, студенти обговорили виклики, які нині постали перед людством: комплекс глобальних проблем від кліматичних катастроф і гендерної нерівності до ненависті й політичної напруженості. Прийшли до висновку, що їх подолати можна тільки, якщо об’єднатися разом.

Завершуючи цей просвітницько-виховний захід, студенти ще здійснили віртуальну екскурсію до Нью-Йорку, до Штаб-квартири ООН, одного з найвідоміших архітектурних комплексів французького архітектора Ш. Лє Корбюзьє.