Відбулося засідання робочої групи із розробки та вдосконалення освітньо-професійної програми «Медицина» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти

15 червня 2022
355

14 червня 2022 року відбулося засідання робочої групи із розробки та вдосконалення освітньо-професійної програми «Медицина» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти, очолюваної гарантом професором Ігорем Скрипником. Відбулось обговорення та внесення змін і доповнень до програми.

У засіданні брали участь перший проректор закладу вищої освіти з науково-педагогічної роботи, професор Валентин Дворник та начальник навчально-методичного відділу забезпечення якості освіти Наталія Дорохова.

За пропозицією гаранта ОПП Ігоря Скрипника до складу робочої групи введено завідувачку кафедри внутрішньої медицини №1 д. мед. н. Ганну Маслову; декан медичного факультету №1 Микола Рябушко запропонував ввести здобувача вищої освіти 3 курсу цього факультету Олексія Ткаченка.

Гарант ОПП «Медицина», професор Ігор Скрипник представив для обговорення зміни та доповнення до освітньої програми на підставі рекомендацій і пропозицій експертної групи НАЗЯВО за результатами акредитаційної експертизи 23-25 червня 2021 року; Стандарту вищої освіти України освіти, спеціальності 222 Медицина, галузі знань 22 Охорона здоров’я, затвердженого наказом МОН України від 08.11.2021 №1197; пропозицій  здобувачів вищої освіти, науково-педагогічних працівників і роботодавців за результатами їх анкетування та опитування.

В обговоренні змін та доповнень до програми виступив перший проректор закладу вищої освіти з науково-педагогічної роботи, професор Валентин Дворник. Він акцентував увагу на важливості засідання та  необхідності тісної співпраці всіх зацікавлених сторін в успішній реалізації ОПП.

Начальник навчально-методичного відділу забезпечення якості освіти Наталія Дорохова представила аналітичні довідки щодо анкетування здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників; наголосила на необхідності активізації роботи усіх підрозділів, які беруть участь у реалізації ОПП, щодо заохочення респондентів до участі в анкетуваннях .

В обговоренні змін до програми активну позицію висловили проф. Віталій Ляховський, проф. Володимир Шейко , проф. Іван Катеренчук.

Підсумком засідання стало рішення про направлення ОПП Медицина із змінами та доповненнями на затвердження Вченою радою університету та побажання робочої групи проводити засідання не менше одного разу на семестр.