У ПДМУ організовані курси підвищення кваліфікації для науково-педагогічних (педагогічних) працівників

04 лютого 2022
860

Уміння навчатися впродовж усього життя важливе для кожної людини, а для того, хто викладає у вищій школі, – особливо. Бо саме викладач формує основи знань, компетентності у здобувачів вищої освіти й вчить їх навчатися. А для того щоб навчати інших, потрібно постійно вдосконалюватися самому. Тому кожен науково-педагогічний працівник зобов’язаний підвищувати свій професійний рівень і рівень педагогічної майстерності, кваліфікацію, тобто опановувати нові й вдосконалювати раніше набуті компетентності у межах своєї професійної діяльності. 

З метою створення сприятливих умов для безперервного професійного розвитку з 31 січня по 04 березня 2022 року навчально-методичним відділом забезпечення якості освіти на базі Полтавського державного медичного університету організовано курси підвищення кваліфікації для науково-педагогічних (педагогічних) працівників за навчальною програмою «Формування і розвиток професійних компетентностей науково-педагогічного працівника ЗВО в умовах реформування вищої освіти. Мовний менеджмент в освіті та комунікативні стратегії. Інноваційні методології в освіті і науці».

Заняття проходять дистанційно (в online режимі) на платформі Microsoft Teams, де у вільному доступі розміщено всі корисні матеріали (презентації).

Під час проведення курсів розглядаються такі питання:

  • Зміст вищої освіти у вимірі сьогодення. Методика викладання у закладі вищої освіти.
  • Розвиток і формування професійно-педагогічної, методологічної  компетентностей.
  • Комунікативні цілі та стратегії в освітньому середовищі.
  • Нормативно-правове забезпечення освітньої та наукової діяльності.
  • Інформаційно-комунікаційні технології в освіті.

Для забезпечення високого рівня якості організованих курсів в рамках співробітництва з Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти,  Полтавським національним педагогічним університетом імені В.Г.Короленка, Полтавським державним аграрним університетом залучено досвідчених фахівців.