У рамках відзначення 100-річчя ПДМУ – конференція з міжнародною участю

20 травня 2021
1088

19-20 травня 2021 року в Полтавському державному медичному університеті у режимі онлайн відбулася Науково-практична інтернет-конференція з міжнародною участю «Морфологічні аспекти сучасної медицини та стоматології». Вона була присвячена 85-річчю з дня народження професора Миколи Скрипнікова.

До пленарного засідання конференції, яке проводилося на базі платформи Zoom, долучилися 124 учасники із Полтави, а також з інших міст України (Київ, Харків, Вінниця, Дніпро, Івано-Франківськ, Тернопіль, Чернівці, Одеса, Запоріжжя, Львів, Миколаїв, Суми та із зарубіжжя - Ізмір, Баку, Мінськ).

Учасників конференції вітали і ділилися спогадами про професора Миколу Скрипнікова проректор із навчальної роботи ПДМУ, професор Давид .Аветіков, завідувач кафедри клінічної анатомії і оперативної хірургії ПДМУ, професор Сергій Білаш, президент Наукового товариства анатомів, гістологів, ембріологів та топографоанатомів України, професор Юрій Чайковський, професор кафедри післядипломної освіти лікарів-стоматологів ПДМУ Таїсія Скрипнікова, завідувач кафедри оперативної хірургії та клінічної анатомії ВНМУ ім. М.І.Пирогова, професор Володимир Півторак, завідувач кафедри оперативної хірургії та клінічної анатомії ТНМУ ім. І.Я.Горбачевського, професор Михайло Гнатюк.

На конференціїі розглядали актуальні питання медицини, стоматології та морфології, а також проблеми викладання морфологічних дисциплін.