На VII міжнародному конгресі неонатологів України

30 вересня 2019
1046

На VII міжнародному конгресі неонатологів України     

У місті Києві 26-27 вересня 2019 року відбувся VII Міжнародний конгрес неонатологів України «Досягнення і виклики у виходжуванні недоношених дітей в Україні». У конгресі взяли участь провідні фахівці з Європи (Великобританії, Німеччини, Естонії, Ірландії).

Українську медичну стоматологічну академію від полтавського осередку асоціації неонатологів України представляли професори кафедри педіатрії №1 з пропедевтикою та неонатологією Похилько В.І. та Ковальова О.М. з доповідями: «Надмірна вага у новонароджених: частота причини та наслідки»; «Оплата медичної допомоги новонародженим за програмою медичних гарантій».

У рамках роботи конгресу пройшли перевибори президента Асоціації неонатологів України. Президентом Асоціації неонатологів України була обрана Знаменська Т. К - заступник директора з перинатальної медицини ДУ "ІПАГ ім. академіка О.М. Лук’янової НАМН України", д.мед.наук, професор.

На урочистому відкритті конгресу відбулося святкове нагородження почесними відзнаками членів Асоціації неонатологів України. За значний особистий вклад у роботу та розвиток Асоціації неонатологів України медаллю «За бездоганну медичну службу» були  нагороджені професор Похилько В.І. та професор Ковальова О.М. Нагороди номінантам вручив Президент Національної академії медичних наук України, академік НАМН України, д.мед.наук, професор Цимбалюк В. І.

На конгресі були представлені та обговорені доповіді, присвячені науковим розробкам в неонатології та інтенсивній терапії, проблемам виходжування та лікування передчасно народжених дітей, щепленню, парентеральному та ентеральному харчуванню, катамнестчному спостереженню, паліативній допомозі та головним  напрямкам роботи  перенатальної служби в Україні.