Все погане колись минає

28 квітня 2020
803

Навчальний процес на кафедрі гістології, цитології та ембріології в умовах карантину наближається до завершення.

Складні, не завжди передбачувані ситуації, що виникають в житті людини, спонукають до пошуку шляхів їх вирішення, забезпечуючи таким чином пристосування до нових умов існування. Всесвітня пандемія змінила звичний устрій діяльності людства, внесла корективи в буденне життя кожного з нас. У зв’язку з цим, науково-педагогічний колектив кафедри гістології, цитології та ембріології перейшов на дистанційну форму роботи, створюючи безпечні умови навчання наших студентів.

27 квітня відбулося позачергове засідання колективу кафедри. На ньому обговорювались питання «Організації дистанційної форми проведення підсумкової семестрової атестації (іспиту)» у студентів 1-ого курсу стоматологічного факультету та 2-х курсів медичного і стоматологічного факультетів з нормативним терміном навчання. 

Після спілкування та робочої дискусії у режимі «відео-конференції» викладачі кафедри дійшли однозначної згоди щодо методики проведення іспиту в умовах карантину. При загальному оцінюванні дисципліни буде враховуватись середній бал успішності студента та результати діагностики 3-х гістологічних препаратів (з розділів цитології, ембріології, загальної та спеціальної гістології), наданих їм в онлайн режимі. Студенти повинні назвати препарати, описати їх будову та функції згідно з розробленим алгоритмом відповідей. Такий підхід, на нашу думку, дозволить досить об’єктивно підійти до оцінювання знань студентів з предмету. Гістологічні препарати, які винесені на іспит, розміщені на сторінці кафедри сайту академії у розділі «Матеріали для завантаження».

Все погане колись минає. Карантин і незручності закінчаться.

 Ми повернемось до звичного нам життя та з новими силами і отриманим досвідом будемо підкорювати нові вершини знань з гістології, цитології та ембріології разом з нашими студентами.