«Ціна правди»

09 грудня 2019
778

Про трагедію Голодомору зняли вже не один фільм. І якщо більшість стрічок усе-таки українського виробництва, то протягом останніх кількох років цією темою почали цікавитися й західні кінематографісти.

Днями студенти 7 і 11 груп І курсу стоматологічного факультету разом з викладачами кафедри українознавства та гуманітарої підготовки,переглянули довгоочікуваний реліз фільму «Ціна правди», що розповідає про журналіста, який першим повідав світу про сталінський Голодомор 1932–1933 років. Стрічка – спільного виробництва України (Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно), Польщі (FilmProdukcja за підтримки Польського інституту кінематографії) і Великої Британії (JonesBoyFilm).

Студент 7 групи І курсу стоматологічного факультету Ярослав Мандрик сповнений емоціями, наскільки сильно його захопила історична постать головного героя фільму Ґарета Джонса: «Він був романтик і ідеаліст, який хотів зупинити вбивства мільйонів людей. Аж через 70 років світ визнає Голодомор геноцидом завдяки ҐаретуДжонсу».

Фільм про голодомор. Усі місця зайняті. Фільм, під час перегляду якого неможливо їсти попкорн, запиваючи його колою…