100-РІЧНОГО ПРОФЕСОРА УМСА НАГОРОДИЛИ

12 серпня 2019
899

МАЙЖЕ 100-РІЧНОГО ПРОФЕСОРА УМСА НАГОРОДИЛИ ЗА ПРОФЕСІОНАЛІЗМ ТА МИЛОСЕРДЯ 

9 серпня 2019 р., в День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона, делегація медичної та духовної спільноти Полтавщини взяла участь в урочистій церемонії нагородження Відзнаками за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона».

Хоча професор кафедри внутрішньої медицини УМСА Максим Дудченко не отримав Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», колеги проводжали зі сцени лікаря-рекордсмена оплесками стоячи.

Прославу-відзнаку за професіоналізм та милосердя – ікону Святого Пантелеймона, що є копією фрески XI ст. зі стін Софіївського собору отримали усі чотири наші номінанти.

Про це стало відомо під час нагородження найкращих лікарів України, що відбулося в Національній філармонії України. Сюди завітали медики з усієї країни – еліта української медицини. По червоній доріжці пройшлися найгідніші працівники медичної галузі, духовенства та політикуму. Під аплодисменти переможцям вручалися ордени, медалі та грошові винагороди. Усіх номінантів вітали як найкращих із найкращих.

Так, Максим Дудченко був першим представлений в номінації «Найкращий лікар». Про полковника медичної служби, як і про всіх номінантів, презентували окремі відеоролики, після чого всіх чотирьох номінантів запросили на сцену.

Після нагородження Максим Дудченко коротко виступив зі сцени: «Через 17 днів, 26 серпня, мені виповнюється 100 років, але я продовжую працювати», – після чого присутні стоячи аплодували, проводжаючи його зі сцени.

Усього в конкурсі п’ять номінацій: «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в Міжнародному співробітництві в охороні здоров’я» та «Взірець служіння суспільству».

Серед номінантів премії були сільські фельдшери, медсестри, лікарі-винахідники, науковці, лікарі-учасники АТО, й історія кожного з них була унікальною. Протягом року після багаторівневого відбору по всій Україні було визначено 20 номінантів, серед яких обирали переможців у п’яти номінаціях.

Ще один лікар із Полтавщини, а точніше – Кременчука, був представлений у номінації «Новатор охорони здоров’я». Це Ростислав Зауральський, завідувач відділення трансфізіології та еферентної медицини Кременчуцького міського пологового будинку, учасник проекту «Нові лідери» на ICTV.

Крім цього, уже вдруге у конкурсі брали участь і молоді медики віком до 35 років.

У номінації «За лікарське мистецтво» від Полтавщини до фіналу пройшов Гай Пузирьов – серцево-судинний лікар-хірург, відділення інтервенційної радіології КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В. Скліфософського Полтавської обласної ради».

На перемогу в номінації «За турботу і ласку до хворого» також претендував полтавець – Олег Колісник, медичний брат КП «ПОКЛ ім. М.В. Скліфософського ПОР» від Полтавщини.

Діяльність наших номінантів повною мірою відповідає меті відзнаки – збереження та зміцнення фізичного та духовного здоров’я нації через популяризацію гуманістичної діяльності та підвищення ролі лікаря в сучасному українському суспільстві. А також повернення та зміцнення довіри до такої нелегкої та відповідальної професії – ЛІКАР.