На Вченій раді УМСА

06 березня 2019
892

6 березня відбулося чергове засідання вченої ради Української медичної стоматологічної академії.

З нагоди Міжнародного жіночого дня 8 березня чарівну половину людства теплими словами привітав ректор УМСА професор В.М. Ждан, побажавши працівницям нашої академії здоров’я, щастя, успіхів, наснаги та усіх гараздів.

На початку засідання співробітники Української медичної стоматологічної академії були удостоєні наступних нагород:

За багаторічну плідну працю, особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я, високу професійну майстерність у підготовці медичних кадрів та з нагоди 60-річчя з дня народження «Відзнаку ректора» УМСА отримав доц. кафедри оториноларингології з офтальмологією Лобурець В.В.;

Почесними грамотами відзначили: провідного бібліотекаря Шелехову А.Г., доц. кафедри пропедевтики внутрішньої медицини з доглядом за хворими, загальної практики (сімейної медицини) – Чекаліну Н.І., головного бібліотекаря, секретаря профспілкового комітету Прилуцьку Н.І., головного бухгалтера профспілкового комітету Антонову Н.А., старшого викладача кафедри українознавства та гуманітарної підготовки Юфименко В.Г., провідного бібліотекаря Резутіну Т.Ю., завідувача кафедри іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією Бєляєву О.М., завідувача гуртожитку № З адміністративно-господарчої частини академії Чопенко Н.О.

Подяку від ГУНП в Полтавській області за вагомий внесок в організації курсу «Перший на місці події», навчанні поліцейських надавати медичну допомогу особам отримали завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини Шепітько К.В. та викладачі Величко В.Є., Клипаченко І.В., Рожнов В.Г., Салюк В.В.

Нагородили також студентів V курсу медичного факультету № 1: Годуадзе Г., Захар’їна О., Лавренюка Ю., Мероненка А., які брали участь у IV Міжнародному зимовому чемпіонаті бригад медичної допомоги «КРЕМЕНЕЦЬКЕ МЕДИЧНЕ РАЛЛІ - 2019», і зайняли 7-ме місце в загальному рейтингу серед 25 професійних бригад та 2-е місце у змаганнях серед 5-ти студентських команд з надання екстреної медичної допомоги і отримали КУБОК як краща команда студентів.

Звіт про виконання умов Контракту на посаді за 2 роки представили завідувачі кафедр академії: професор Дев’яткіна Т.О., доцент Борзих О.А., доцент Пелипенко О.В., за один рік на посаді – доцент Салій А.В. Стипендіати Кабінету Міністрів України для молодих вчених к.пед.н. Мороховець Г.Ю. та аспірант Акімов О.Є. доповіли про виконану роботу за термін одержання стипендії – з 01.10.2018 р. до 01.04.2019 р.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять видатного вченого, лікаря та педагога, заслуженого діяча науки і техніки України, доктора медичних наук, першого проректора академії, завідувача кафедри експериментальної та клінічної фармакології з клінічною імунологією та алергологією професора Бобирьова В.М., роковини з дня смерті якого виповнюються саме у ці березневі дні.