7 грудня – Всесвітній день української хустки

07 грудня 2020
826

До Дня української хустки на кафедрі українознавства та гуманітарної підготовки УМСА створено портфоліо «Дай мені, мамо, хустку на згадку» під гаслом «Україна єдина».

Із близьких і далеких від Полтави куточків України свої фото з українською хустиною, створені 4-6 грудня, надіслали завідувачці кафедри українознавства та гуманітарної підготовки Тетяні Лещенко юні майбутні стоматологині й берегині роду, студентки 1 курсу стоматологічного факультету.

У нелегкий час пандемічних випробувань довелося їм розпочати своє студентське життя. Та придивіться до фото: не гасне надія в юних очах! Чисті ментальні джерела, серед яких хустка – споконвічний український жіночий оберіг – вселяють віру, обʼєднують любовʼю до України-матері. Це барвисте, промовисте, осяйне портфоліо, переповнене позитивною енергією, переконливо свідчить про міцний, неперервний звʼязок поколінь, про те, що жіноча хустка, яка з давніх-давен в українських сім'ях слугувала символом любові й злагоди, новим життям квітне і у ХХІ столітті.

Світлини з фотоальбому «Дай мені, мамо, хустку на згадку» переконують у тому, що, попри нашу вимушену тимчасову географічну віддаленість в умовах пандемії, ми – єдина родина УМСА, славетного українського вишу, який наступного року стане 100-літнім ювіляром!

Повну версію портфоліо запрошуємо переглянути на сторінці кафедри українознавства та гуманітарної підготовки, стоматологічний факультет УМСА.