«Актуальні питання педіатрії» на форумі у Львові.

26 вересня 2019
522

ХХІ Всеукраїнська науково-практична конференція із міжнародною участю «Актуальні питання педіатрії», присвячена пам’яті члена-кореспондента НАН, НАМН України, професора В.М. Сідєльнікова та 75-річчю кафедри педіатрії №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, відбулася у м. Львові 18 — 20 вересня 2019 року.

Цьогоріч Форум зібрав понад 1000 дитячих та сімейних лікарів, спеціалістів інших педіатричних спеціальностей, організаторів охорони здоров’я, освітян та науковців. Протягом 4-х пленарних, 2-х секційних засідань та методичної наради заслухано 102 наукових доповіді та 49 стендових презентацій понад 50 провідних вітчизняних та іноземних вчених з Австрії і Польщі. Вони були присвячені актуальним питанням організації педіатричної охорони здоров`я, діагностики, лікування та профілактики найбільш поширеної неінфекційної та інфекційної патології дитячого віку, імунопрофілактики як складової національної безпеки нашої держави, досягнень у педіатрії та клінічній генетиці, запобігання поліпрагмазії, стримування антибіотикорезистентності, раціональної фармакотерапії на засадах доказової медицини та подальшого розвитку педіатричної освіти та науки.

Українську медичну стоматологічну академію на конференції представила зав.кафедри педіатрії №2, професор Крючко Т. О. Свої доповіді вона присвятила проблемам ефективного лікування інфекцій сечової системи у дітей, критеріям адекватної терапії болю в горлі; висвітлила міжнародні рекомендації з ведення дітей з гастроезофагеальноюрефлюксною хворобою, а також поділилась досвідом власного застосування лантибіотиків у педіатричній практиці.

У рамках навчально-методичної наради «Актуальні питання викладання педіатрії у закладах вищої освіти та закладах післядипломної освіти» проведено виїзне засідання опорних кафедр з навчальної дисципліни «Педіатрія» для медичних та стоматологічних факультетів вищих навчальних медичних закладів України.