Академія приймає гостей із Бразилії

19 вересня 2019
587

В Українській медичній стоматологічній академії розпочався Міжнародний науково-практичний семінар «Організація комплексної допомоги пацієнтам із вродженими вадами обличчя». Організатор – кафедра післядипломної освіти лікарів-ортодонтів УМСА.

На семінар прибула мультидисциплінарна команда лікарів з Госпіталю Centrinho по реабілітації пацієнтів із краніофаціальними аномаліями Університету Сан-Пауло (Бразилія).

Відкрив семінар ректор УМСА В. М. Ждан. Він привітав зарубіжних колег з прибуттям на гостинну полтавську землю, зробив короткий екскурс у майже столітню історію академії та висловив сподівання на плідну співпрацю із бразильськими вченими і у майбутньому також.

Семінар триватиме впродовж двох днів. За цей час планується здійснити багатоплановий обмін досвідом, провести обговорення та консультації складних клінічних випадків. Це покликано удосконалити спеціалізоване лікування в Україні пацієнтів з незрощенням губи і піднебіння та черепно-лицевих аномалій, вивчити досвід комплексного медико-психолого-педагогічного підходу до лікування і корекційної роботи з особами з порушеннями зубо-щелепної системи та черепно-лицевими аномаліями.

У роботі семінару беруть участь викладачі академії, лікарі-інтерни та слухачі.