SOLA DOSIS FACIT VENENUM: Презентація посібника "Побічна дія ліків = SIDE EFFECTS OF MEDICATIONS"

23 лютого 2021
1193

Відбулася презентація навчального посібника "Побічна дія ліків - Side Effects of Medications", створеного спільними зусиллями авторського колективу у складі проф. Потяженка М.М., доц. Бєляєвої О.М., доц. Невойт Г.В., доц. Лисанець Ю.В., доц. Вахненка А.В., доц. Кітури  О.Є., які є представниками кафедр  внутрішніх хвороб та медицини невідкладних станів, іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією, експериментальної та клінічної фармакології.

Проф. Потяженко М.М. розповів про історію створення цього видання, яке було задумане ще у 2017 р. тодішнім, нині покійним, першим проректором з науково-педагогічної роботи проф. Бобирьовим В.М., і яке є його останнім, посмертним виданням.

Практична цінність презентованого видання, яке повинно стати "настільною книгою" лікаря-клініциста, інтерна, студента, полягає не лише в тому, що в посібнику розглянуто питання побічної дії основних груп лікарських засобів, які набувають  надзвичайної актуальності в епоху "фармацевтичного буму", який неминуче призводить до загострення старих і появи нових реакцій на вже добре відомі або нещодавно синтезовані препарати, а і в тому, що це одне з перших двомовних видань – паралельне подання матеріалу українською і англійською мовами - забезпечує рецепцію спеціальної інформації як україномовним, так і англомовним користувачем.