Академія у міжнародному проєкті «Youth Initiatives Academy» Erasmus+

27 вересня 2019
749

Академія у міжнародному проєкті «Youth Initiatives Academy» Erasmus+

У серпні 2019 року у м. Блажов та м. Альбігова (Польща) стартував міжнародний проєкт «Youth Initiatives Academy» Erasmus+ за підтримки Європейського Союзу. Найважливіші теми, які охоплював проєкт, – інклюзія дітей та підлітків з обмеженими можливостями, виховання толерантного та доброзичливого ставлення до даної категорії людей серед сучасної молоді. Головною метою проєкту була соціальна інтеграція та медико-психологічна реабілітація дітей-інвалідів з України та Польщі.

З 10 по 20 вересня УМСА у проєкті представляла доцент кафедри патологічної анатомії з секційним курсом Винник Н. І. Разом із представниками польської організації Fundacja Podkarpackie Centrum Hipoterapii вона проводила реабілітаційні, інтеграційні, мовні, творчо-спортивні семінари, а також заняття з іпотерапії для дітей-інвалідів із ураженням опорно-рухового апарату, центральної нервової системи та ін. Результати наполегливої праці полягали у покращенні психо-фізичного стану дітей і підлітків з обмеженими можливостями, налагодженні тісного дружнього контакту у молоді, розуміння потреб та зміна сприйняття людей з інвалідністю, розвиток дрібної моторики та мовних навичок.

Участь у проєкті сприяла міжнародному співробітництву для проведення спільних реабілітаційних заходів для пацієнтів із різними захворюваннями центральної нервової системи та опорно-рухового апарату з урахуванням сучасних світових тенденцій.

Колектив кафедри патологічної анатомії з секційним курсом висловлює подяку відділу з міжнародних зв’язків УМСА за допомогу та інформаційну підтримку.