З ретельним дотриманням всіх карантинних вимог і правил нещодавно відбулось частування полтавськими смаколиками

03 лютого 2022
428

Оригінальні майстер-класи, квести, презентації, майстерні й тематичні виставки вже стали традиційними заходами, в яких беруть участь іноземні здобувачі ПДМУ, пізнаючи українську культуру. Нещодавно викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки разом зі студентами-другокурсниками медичного факультету натхненно готували гастрономічний символ Полтави – легендарні галушки! Захід було підготовлено і проведено з ретельним дотриманням всіх карантинних норм і правил.

Студенти-іноземці з Індії та Пакистану, які вже кілька років живуть в Україні, жодного разу не куштували справжніх галушок. Під керівництвом досвідчених майстринь вони місили тісто, експериментували з формою і смаком. Страви видалися навдивовижу привабливими зовні й дійсно смачними, бо їх готували із найкращих продуктів і приправляли любов’ю.

Студенти переконалися в тому, що українська кухня неповторна, а приготування їжі прирівнюється в Україні до мистецтва. Їм припав до душі й видався апетитним зліплений і зварений власноруч укорінений на Полтавщині кулінарний бренд.

У планах студентів – надалі опановувати мову, вивчати історію і культуру України, робити це цікаво й оригінально!