Регіони та перинатальні центри України отримали новий підручник з неонатології

03 листопада 2020
561

Нещодавно медична спільнота України отримала новий сучасний підручник з неонатології. Серед авторів цього наукового видання співробітники УМСА з кафедри педіатрії № 1 з пропедевтикою та неонатологією: професори Валерій Похилько та Олена Ковальова і асистент кафедри Юлія Чернявська.

Запропонований професорсько-викладацькою спільнотою неонатологів України читачу підручник «Неонатологія» (трьохтомне видання) містить у собі вичерпний науковий і практичний досвід для використання його у своїй практиці неонатологами і інтенсивістами.

Він найбільш професійно та теоретично обґрунтовано структурує проблемне поле сучасної неонатології та визначає головні орієнтири надання допомоги новонародженим дітям в Україні. У цьому плані підручник професорсько-викладацької спільноти неонатологів України вигідно відрізняється від усіх існуючих на українській мові підручників з неонатології.

Автори методологічно вдало суміщають системний та науковий підходи, що базуються на клінічних протоколах та стандартах, які засновані на доказовій базі.

Розгляду кожної теми передує викладення науковцями поглядів на неї. Підручник безумовно є сучасним не тільки з точки зору теоретичної розробки проблем, але й з точки зору накопиченого у ньому фактичного матеріалу у відповідності до останніх світових тенденцій у розвитку національних систем охорони здоров’я та прагнення за підтримки Асоціації неонатологів України об’єднати всю неонатологічну спільноту задля підвищення ефективності неонатологічної та перинатальної служби в Україні та впровадження інноваційної системи заходів забезпечення якості надання медичної допомоги новонародженим дітям в умовах реформування системи охорони здоров’я.

Рекомендовано неонатологам і інтенсивістам, дослідникам та викладачам, студентам і аспірантам, які спеціалізуються у галузі неонатології.