Відбувся майстер-клас для лікарів-інтернів першого року навчання

27 січня 2022
400

26 січня 2022 року на клінічній базі кафедри оториноларингології з офтальмологією ПДМУ, яка розташовується в отоларингологічному відділенні КП «2-а МКЛ ПМР», доцент Зачепило С.В. провела майстер-клас для лікарів-інтернів І року навчання по відпрацюванню з ними практичних навичок ендовідеоскопічного огляду ЛОР-органів.

Виконання відеоендоскопії зовнішнього слухового проходу та барабанної перетинки, порожнини носа, носоглотки, а також гортані проводилося за допомогою електронно-оптичного приладу — ендоскопу. Під час проведення майстер-класу доцент Зачепило С.В. розповіла про основні етапи виконання огляду та продемонструвала їх.

Разом з лікарями-інтернами обговорили головні переваги даного дослідження, які полягають в високій інформативності, швидкості та зручності виконання. Застосування відеоендоскопічного огляду дозволяє в кращій якості візуалізувати стан слизових оболонок, дає можливість трансляції зображення на екран монітора, проведення фото- та відеозйомки, розгляду виявлених патологічних змін в збільшеному масштабі та, при необхідності, обговорення з іншими консультантами.

Опанування даною діагностичною технологією сприяє розвитку клінічного мислення та підвищенню професійного рівня молодих лікарів.