Реконструйована читальна зала ПДМУ відчинила двері для читачів

09 листопада 2021
387

9 листопада 2021 року в університеті відбулася урочиста подія: відкрила двері для своїх користувачів центральна читальна зала бібліотеки ПДМУ –відремонтована, сучасна, світла, оновлена.

В урочистостях взяв участь ректор Полтавського державного медичного університету, професор Вячеслав Ждан. З нагоди значущого етапу в діяльності оновленої читацької зали він подарував ще одне раритетне наукове видання до її фонду, а у своїй вітальній промові до численних гостей підкреслив незаперечну цінність просвітницької та суто наукової діяльності університетської бібліотеки в задоволенні інформаційних потреб читачів.

Перший проректор з науково-педагогічної роботи, професор Валентин Дворник, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, професор Валерій Похилько також привітали бібліотечну, викладацьку та студентську спільноту з оновленою затишною залою та у свою чергу поповнили її фонд цінними популярними виданнями у подарунок.

Серед почесних гостей був Іван Петренко – голова Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Полтавській ОДА разом з Миколою Клименком – членом Правління Полтавської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану. Ветерани подарували книги на суспільно-політичну тематику, які покликані сприяти формуванню патріотичного почуття та усвідомлення громадянського обов`язку у молодого покоління майбутніх медиків.

З послугами центральної читальної зали захоплено розповідала директорка бібліотеки Ольга Боровик.

Суттєво доповнила урочистості фотоекспозиція «Подих часу». На ній представлені у форматі ретро світлини – кадри знаменних зустрічей, які будь коли відбувалися у цих стінах, інтер’єр тодішньої зали, незабутні образи перших читачів та співробітників бібліотеки минулих років.

Багато теплих слів і побажань цього дня пролунало на адресу адміністрації університету, за чиєї підтримки відбулася капітальна реконструкція центральної читальної зали книгозбірні ПДМУ.

Відтепер читальна зала працюватиме кожного дня з 8 години ранку до 20-ої години (крім неділі, і у суботу з 10-ої години ранку до 18 години) так, як і працювала ще з 1967 року, коли Харківський медичний стоматологічний інститут переїхав до Полтави і став Полтавським медичним стоматологічним інститутом.