Наукові коди у Вишиванці

19 травня 2022
325

Вже традиційним стало відзначення свята «День вишиванки» на кафедрі експериментальної та клінічної фармакології з клінічною імунологією та алергологією. І якщо минулого року це свято співпало з проведенням Конгресу з клінічної імунології та алергології, то цьогоріч напередодні Дня науки. Онлайн формат викладання не став на заваді традиціям.

Доцент курсу клінічної імунології та алергології Н.В. Ляховська провела захід «Наука у вишиванці» зі здобувачами освіти 28 та 29 групи 5 курсу медичного факультету № 2. Упродовж бесіди обговорювалися питання визначних наукових діячів, які тим чи іншим чином пов’язані з Україною. Розглянули психологічно-асоціативні погляди на вишивку хрестиком, як на своєрідну модель хромосом. Торкнулися питань імуногенетики, сучасних світових тенденцій у діагностиці, лікуванні та профілактиці захворювань за допомогою впливу на гени. Обговорювали питання розвитку української та світової науки, зокрема, імунології.

Незважаючи на події, що відбуваються в країні, науково-педагогічні працівники університету надихають студентів на глибинне вивчення процесів життєдіяльності, разом з тим формуючи цілісність ідеологічних поглядів.