Урочисте засідання Вченої ради: випуск у ювілейному році

30 червня 2021
1628

У ювілейному для своєї історії 2021-ому році Полтавський державний медичний університет 30 червня 2021 року на урочистому засіданні Вченої ради здійснив черговий випуск високопрофесійних фахівців, яким відтепер судилося продовжувати писати нові сторінки біографії уславленого упродовж століття попередніми поколіннями закладу вищої медичної освіти.

День видався напрочуд сонячним та надзвичайно емоційно забарвленим почуттями як самих випускників, так і їхніх викладачів і батьків.

У багатьох щемним відлунням у серці пролунали перші слова ректора ПДМУ, професора Вячеслава Ждана: «Урочисте засідання Вченої ради оголошую відкритим!» І завмерли у мовчанні, слухаючи Державний Гімн України, усі в переповненій святковій залі Палацу дозвілля «Листопад», де традиційно відбулось офіційне дійство проводів випускників стоматологічного факультету, медичного факультету № 1 та № 2 і міжнародного факультету підготовки студентів у самостійне професійне життя.

«Три важливих поняття треба пронести через усе життя, — продовжив далі у напутньому слові до своїх випускників їхній ректор, Вчитель і Наставник, професор Вячеслав Ждан. – Час, Слово і Можливості. Перше ви вже сповна використали у стінах нашого університету, коли старанно набували професійні знання, про друге вам треба не забувати ніколи, бо Слово, сказане лікарем, має не менше значення аніж ліки, а Можливості вам треба використовувати для того, щоб засвідчувати свою належність до найгуманнішої із професій, — завжди! Тож гідно несіть звання Випускника Полтавського державного медичного університету і будьте достойними Людьми!»

Привітали випускників університету голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов, міський голова Олександр Мамай, директор Департаменту охорони здоров`я Полтавської ОДА Віктор Лисак, очільник медичної галузі м. Полтави Сергій Котов, а також директорка Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віта Ковальська і колишній випускник, митрополит Новокаховський і Генічеський Філарет.

Усі вони відзначили вагомі здобутки провідного вищого медичного закладу та значення його плідної наукової і практичної діяльності для системи охорони здоров’я України.