Відбулось засідання мовного гуртка «Територія УМ»

17 січня 2020
741

Для поглиблення знань студентів з української мови, формування їхньої мовленнєвої і читацької культури, комунікативної й лінгвокультурознавчої компетенцій викладачка кафедри українознавства та гуманітарної підготовки  Марина Жовнір започаткувала традицію позаурочних зустрічей – засідань мовного гуртка «Територія УМ» (української мови).

Його діяльність спрямована передовсім на те, щоб якомога краще ознайомити іноземних студентів з українською ментальністю, картиною світу українців, їхнім унікальним етнокодом, багатющими культурними надбаннями, предковічними звичаями й збереженими донині традиціями нашого краю. Гуртківці прагнуть подолати мовний бар'єр, стерти географічні межі, зацікавити спільними вподобаннями й заняттями, а найголовніше – знайти нових друзів.

Січневе засідання гуртка відбулося в затишку арт-кав’ярні. У форматі жвавої інтерактивної бесіди студенти – майбутні стоматологи – обговорили обрану тему – «Українська мова – мова єднання», а також акцентували на важливості набуття ними мовних і комунікативних компетенцій. Студенти-третьокурсники переконалися в тому, що зустрічі гуртківців – це не просто можливість покращити рівень української мови, а й шанс дізнатися нове й цікаве про Україну, розповісти однодумцям про свою велику й малу Батьківщину.

Невимушена атмосфера дружнього діалогу захоплювала,надихаючи кожного на нові відкриття й розширення кругозору. Зустріч перетворилася на справжній дискусійний майданчик, простір для вільного висловлення студентами власних думок, переконань і вражень.

Запрошуємо на нові зустрічі гуртківців і нагадуємо, що дороговказом для сучасного студента, зокрема й майбутнього лікаря, має стати усвідомлення потреби постійного самовдосконалення й усебічного розвою. А мовна вправність – це перший крок до впевненості в собі й досягнення накреслених життєвих горизонтів. Любімо українську мову!