Онлайн – вебінар

17 квітня 2020
1099

Головним пріоритетом на сьогодні залишається здоров'я і безпека всіх громадян. Отримати нові знання в цей непростий період мають можливість не тільки здобувачі вищої освіти, а й викладачі. Так на кафедрі ендокринології з дитячими інфекційними хворобами викладачі взяли участь у онлайн-вебінарі «Вперше виявлений цукровий діабет». Відбувся він 10 квітня за участі ендокринолога, к. мед. наук Наталії Суслової та лікаря-дієтолога, к. мед. наук Світлани Болгарської.                                                 

Зав. кафедри ендокринології з дитячими інфекційними хворобами, професор Л.Є. Бобирєва та завуч доцент О.В. Муравльова взяли участь в онлайн-вебінарі.

Доцент Катеринчук В.І. проводить заняття з ендокринології зі англомовними студентами використовуючи тематичні фільми, які пересилає по електронній почті  у групу, згідно розкладу.

Редакційно-видавничий відділ УМСА,  який очолює Тімоніна Н.О.   видав посібник англійською мовою для іноземних студентів-медиків, що створили викладачі кафедри ендокринології з дитячими інфекційними хворобами  Пікуль К.В., Ільченко В.І., Прилуцький К.Ю. «Pediatric Infectious Diseases in Family Doctor’s Practice», рекомендований вченою радою УМСА, для подальшої передачі в бібліотеку   для використання студентами академії. Посібник виставленний в електронному варіанті на сторінці кафедри для дистанційного навчання іноземних студентів, оскільки він написаний згідно програми та тематичного плану по дитячим інфекційним хворобам.

Ми, як дитячі інфекціоністи і педіатри, не повинні забувати про проблему вакцинації в Україні. Наступний тиждень у світі оголошений тижнем вакцинації.  Карантин не причина переривати календар щеплень. В ПОДКЛ вважають, що заклад має знайти змогу організувати окремий вхід для здорових дітей.  Доцент кафедри педіатрії №2  Кушнарева Т.В. та доцент кафедри ендокринології з дитячими інфекційними хворобами Пікуль К.В., асистент Прилуцький К.Ю. та інтерн-педіатр Чеботар О.  дистанційно підготували   до друку та отримали від редакції  електронний  варіант журналу «Медичний форум» прийнятої до друку статті  «CURRENT STATUS OF POLIO VACCINATION IN CHILDREN ».

Наші викладачі підвищують свій професійний рівень шляхом онлайн участі в науково-практичних конференціях. Доценти Ільченко В.І. та Пікуль К.В. прийняли участь у конференції, яку проводили фахівці Харківського національного  медичного університету та отримали сертифікати.