Відбувся майстер-клас з широким залученням викладачів ПДМУ

23 грудня 2021
426

У рамках «Програми вдосконалення викладання у вищій освіті України = Ukraine Higher Education Teaching Excellence Programme», що реалізується Британською Радою в Україні в партнерстві з Інститутом вищої освіти НАПН України, Advance HE (Велика Британія) і за підтримки МОН України та НАЗЯВО та в якій бере участь і ПДМУ, 21 грудня 2021 року навчально-методичним відділом забезпечення якості освіти було організовано майстер-клас «Компетентнісний підхід до професійно-педагогічної діяльності викладача медичного університету».

Майстер-клас провела представниця «Центру вдосконалення медичної освіти (ЦУМО) = Advanced Medical Education Hub (AMED hub), який успішно запрацював у ПДМУ, Олена Бєляєва, завідувач кафедри іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією, к. пед. наук, доцент.

На майстер-класі були широко представлені викладачі, доценти й завідувачі фундаментальних і клінічних кафедр ПДМУ, а також Фахового медико-фармацевтичного коледжу.

Присутні ознайомилися з історією виникнення компетентнісного підходу, основними європейськими документами, які регламентують його імплементацію в освіту, чотирирівневою моделлю компетентностей тощо.

Наприкінці заходу учасники мали змогу пройти тестування і перевірити отримані знання. Не може не тішити те, що 95% учасників майстер-класу дали правильні відповіді на запропоновані тести, а також те, що в ПДМУ відроджується стара європейська університетська традиція ‒ на лекції і майстер-класи учасники записуються самостійно. Це, безумовно, свідчить про те, що викладачі ПДМУ усвідомлюють потребу в навчанні впродовж життя та постійному підвищенні професійно-педагогічної компетентності.