«На захист миру вставайте, Люди!» – Акція протесту у ПДМУ

07 квітня 2022
453

7 квітня 2022 року у фойє адміністративного корпусу ПДМУ відбулася Акція протесту – «На захист миру вставайте, Люди!» У ній взяли участь викладачі та студенти Університету. Вони висловили рішучий протест проти вторгнення російських окупантів на українську землю, вшанували Хвилиною Мовчання загиблих та палко звернулися до усієї громадськості Полтавщини із закликом до повсякчасної різнобічної підтримки Збройних Сил України та бійців Територіальної оборони: «На захист миру вставайте, Люди!»

Блищали сльози в очах учасників Акції, коли звучав Гімн України, а потім назви мученицьких українських міст і полонили серця щирі слова українських пісень у виконанні солісток вокального ансамблю «Мальви» Катерини Реви та Катерини Щедрик і солістів вокального гурту «Пліка-вокаліз» Олексія Ткаченка та Дмитра Лузановського. Не приховувала хвилювання очільниця відділу культурно-освітньої діяльності, керівник вокального ансамблю, режисер та сценарист заходу Людмила Сидоренко. «Студенти вклали всю душу упродовж підготовки до Акції, видно, що їм болить і крає серце доля рідного народу», - поділилась вона своїми думками.

«Сьогодні українці, об’єднані, як ніколи, перед лицем ворога борються за Свободу і Незалежність Української Держави. В усіх її регіонах люди гаряче моляться за наших захисників, мужніх воїнів, що відчайдушно захищають українські міста і села. Університетська спільнота не може залишатися осторонь цієї боротьби і повинна прикласти усі зусилля на своїх робочих місцях та у волонтерській діяльності, аби якомога швидше наблизити жадану Перемогу!» - сказав у своєму зверненні проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, професор Валерій Похилько.

Директорка бібліотеки ПДМУ Ольга Боровик звернулась до рядків поезії Валентини Матвіїв:

«У наших жилах кров тече князівська

За тим – козацька кров по них тече,

Тож ваше голодране дике військо

Від нашого меча не утече!»…

«Разом ми неодмінно вистоїмо! Перемога буде за нами! Все буде Україна!» - Акція завершилася цими життєстверджуючими словами, які знайшли синхронний відгук у серці кожного з учасників.