До Дня Захисників і Захисниць: зустріч з отаманом козацького самоврядування

13 жовтня 2021
252
До Дня Захисників і Захисниць: зустріч з отаманом козацького самоврядування

Вже увійшло в традицію, що кожного року перед Днем Захисника і Захисниць України на кафедрі післядипломної освіти лікарів-стоматологів ПДМУ проводиться захід, присвячений питанням патріотизму, любові до Батьківщини. З цього приводу і 12 жовтня 2021 року у режимі онлайн проведена інформаційна година для лікарів-інтернів. У ній взяв участь полковник козацтва, отаман козацького самоврядування Диканьщини Андрій Булава .

Представник молодого покоління козацтва - Андрій Вікторович розповів присутнім про участь козацтва Полтавщини в ООС, прояви мужності та патріотизму молоді в бойових діях на сході України.

Виступ він прикрасив декламуванням патріотичних віршів свого батька, лікаря- анестезіолога Диканьської ЦРЛ. На основі цих віршів створено багато пісень, які користуються популярністю в Україні та виконуються на урочистих заходах Полтавщини. Ним проведена презентація серії з двох книг Валентина Терлецького «Воля», «Віра». Це серія романів про джерела сили козацтва України, дослідження легенд та феномену українського козацтва від зародження до теперішнього часу які опираються на реальні події.

Розповіді про козаків-патріотів нашого краю межували з декламуванням фрагментів авторських  поетичних рядків, серед яких були  поеми присвячені  даній темі .

Слухачі впродовж заходу отримали вичерпні  відповіді на питання, пов’язані з історією козацтва, походженням козацьких родів та сьогоденням  козацького самоврядування на Полтавщині. Викладачі кафедри побажали Андрію Вікторовичу міцного здоров’я, незгасимої енергії, завзяття й покровительства Пресвятої Богородиці в усіх справах та починаннях, миру й злагоди нашій країні, благополуччя та добробуту кожній українській родині.

 

Мельник В.Л.,  Шевченко В.К.

кафедра післядипломної освіти лікарів-соматологів