В академії відбулося засідання Вченої ради

11 грудня 2019
763

Вчена рада заслухала звіт проректора з наукової роботи Ігоря Кайдашева про виконання умов Контракту на посаді за 5 років.

У своєму звіті професор Ігор Кайдашев зробив детальний аналіз проведеної наукової роботи спільно з колегами впродовж звітного періоду. Зокрема, він зазначив, що її етапи добре відомі всім, оскільки вони також були активними учасниками процесу, тож кожен самостійно може дати об`єктивну оцінку.

А якщо детальніше, то серед здобутків був і залишається на стабільному рівні захист дисертацій, збільшилося число Лауреатів Державної премії, сьогодні їх в академії працює 11 чоловік,більше стало докторів наук, значно зросла кількість і кандидатів наук та доцентів, стабільною величиною залишається наявність професорів, зростає підготовка наукових кадрів через докторантуру. Треба відмітити, що УМСА – єдиний виш у Полтавському регіоні, де спостерігається нині ця тенденція до зростання, збільшилася також публікаційна активність, але ще треба активно працювати над розміщенням публікацій у фахових популярних журналах. Видаються наукові журнали УМСА, і у подальшому кількість їх планується збільшити. Щодо міжнародного співробітництва, то воно також на достойному рівні. Академія працює з програмами «Горизонт-20-20», «Erasmus +», укладені і успішно реалізуються Договори про співпрацю із багатьма зарубіжними колегами у галузі медицини та вищої медичної освіти. На таких та інших, не менш важливих питаннях, зупинявся у своєму звіті проректор з наукової роботи Ігор Кайдашев . Наостанок він окреслив перспективи розвитку наукової роботи в академії. До них входить вдосконалення підготовки здобувачів наукового ступеня доктора філософії, активізація створення разових спеціалізованих рад, стратегічний розвиток матеріально-технічної бази наукових досліджень, розширення мережі журналів Scopus Wos, пошук додаткових джерел фінансування наукових досліджень, розширення міжнародної мережі наукового співробітництва.

Вчена рада затвердила звіт та одноголосно визнала наукову роботу за звітний період задовільною, а ректор УМСА Вячеслав Ждан подякував за роботу та висловив побажання науковцям академії, щоб все заплановане знайшло своє гідне відображення у науковій діяльності.

Про формування лідерських якостей молоді УМСА та діяльність Школи студентського активу «Лідер УМСА» доповідав проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Валерій Похилько.

За пропозицією Конкурсної комісії Вчена рада обрала на посади декана, завідувачів та професорів кафедр, а також проголосувала щодо присвоєння вчених звань доцента.

Також Вчена рада розглянула поточні справи. З ухваленими рішеннями можна буде ознайомитися у подальшому на вебсайті Вченої ради академії.