Кафедра українознавства та гуманітарної підготовки запрошує усіх універсантів до українознавчої майстерні «Живу з Україною в серці»

24 лютого 2022
650

Днями іноземні здобувачі освіти ПДМУ долучилися до низки заходів під назвою «Живу з Україною в серці», організованих викладачками кафедри українознавства та гуманітарної підготовки. Нетрадиційний формат українознавчої майстерні дав змогу вкотре нагадати про важливі етапи в історії нашої держави, її символіку, патріотизм громадян та з жовтих і блакитних відбитків долонь створити полотно, що імітує державний стяг України.

Зараз як ніколи вкрай важливо розповісти іноземним студентам про історію поколінь українців, які віками боролися за свободу нашої землі, творили націю й відстоювали право України на державність, про велич українського духу, його силу й мужність кожного, хто з честю називає себе українцем.

У найтяжчі періоди історії України й українства народ згуртовувався, сміливо протистояв утискам і йшов до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання й культурного піднесення. Усі ці переживання близькі й зрозумілі кожному іноземцю – єгиптянину, індусу, марокканцю, нігерійцю, ліванцю, пакистанцю тощо, бо їхнім країнам також не раз доводилося виборювати визнання й суверенність.

Наші студенти живуть і навчаються в Україні. Вони призвичаїлися до вітчизняних традицій і ментальних рис. Вони поважають українську історію й простих людей, які її творять щодня. Сьогодні вони разом із нами переживають часи випробування – тестування на міцність, терпіння, мудрість і толерантність. Ми впевнені, що день прийдешній принесе всім, кому небайдужа доля України, світле почуття радості й гордості за Батьківщину та власну причетність до її розбудови, стабільності й незалежності.

В юних очах – надія й захват, віра в безхмарне майбутнє великої держави, яку вони почасти вважать своєю! Наше в вами завдання – підтримати їх, надихнути й захистити. Порозуміння нам усім, згуртованості й миру!