Міжнародний день стоматолога: університет відзначає

09 лютого 2022
610

9 лютого 2022 року уся міжнародна спільнота відзначає День стоматолога. За цими скупими двома словами — незліченна кількість дітей та дорослих, які будь-коли мали чи ще мають проблеми зі станом стоматологічного здоров’я. За цими словами — численні зустрічі з Ним, своїм лікарем-стоматологом, який розбереться у проблемі і надасть висококваліфіковану допомогу та поверне не тільки здоров’я, а й радість щасливої відвертої посмішки.

Для ПДМУ — Міжнародний день стоматолога — особливої ваги професійне свято. Адже саме в університеті досвідчені, талановиті, провідні науковці у царині стоматології упродовж вже цілого століття підготували не одне покоління випускників, професіоналів-стоматологів високого гатунку. Це завдяки їхній звитяжній науковій, викладацькій і практичній праці з’явилось таке поняття, яке давно відоме у міжнародному просторі — «Полтавська стоматологічна школа», а обласний центр м. Полтава по праву вважається «стоматологічною Меккою», куди і нині приїжджають навчатися студенти з багатьох країн. Зокрема, із США, Великобританії, Нідерландів, Болгарії, Ізраїлю, Китаю, Тунісу, Туреччини, Кувейту, Марокко та ін. Щороку у лави студентів ПДМУ вливається нове поповнення як вітчизняних, так і іноземних здобувачів вищої освіти. І це свідчить про високу конкурентоспроможність випускників стоматологічного факультету ПДМУ на міжнародному ринку надання освітніх послуг.

У Міжнародний день стоматолога ректор ЗВО ПДМУ, професор Вячеслав Ждан, адміністрація та уся університетська спільнота сердечно вітає викладачів та студентів стоматологічного факультету з професійним святом, пишається їхніми здобутками і зичить успіхів, здоров’я та творчої наснаги у підкоренні нових вершин у такій потрібній людству професії.

Хай живе і процвітає Полтавська школа стоматологів, якій немає рівних!

Зі Святом, вельмишановні Стоматологи!