До Дня української мови. Повне забезпечення навчального процесу літературою, виданою науковцями УМСА

05 листопада 2019
793

До Дня української мови. Повне забезпечення навчального процесу    літературою, виданою науковцями УМСА

Здобуття студентами знань і опанування практичних навичок із предмета «Українська мова за професійним спрямуванням» повною мірою забезпечено авторською навчальною літературою викладачів кафедри українознавства та гуманітарної підготовки УМСА, виданою з грифом ЦМК МОЗ України.

Це навчальні посібники «Українська мова за професійним спрямуванням» (Лещенко Т.О., Шарбенко Т.В.) і «Українська мова в медицині» (Лещенко Т.О., Шарбенко Т.В., Юфименко В.Г.).  Посібники містять теоретичний матеріал і апробовані профілізовані індивідуальні завдання для вивчення студентами медичного і стоматологічного факультетів навчальної дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням». Висвітлено складні випадки вживання і перекладу професійної лексики з російської мови; правописний, морфологічний і стилістичний аспекти; особливості культури мови медика; основи офіційно-ділового стилю в мові медицини. Зміст основних документів адаптований до потреб вищої медичної школи і практичної медицини. 

Про рівень навчальної літератури, яку видає кафедра, свідчить те, що посібник «Українська мова за професійним спрямуванням» став лауреатом обласного конкурсу «Краща книга Полтавщини», а за книгу «Українська мова в медицині» автори вдостоєні престижної обласної премії імені І.П.Котляревського в номінації «Подія року».

Активне використання  літератури, виданої викладачами кафедри, засвідчують і дані репозитарію УМСА:  його стабільно очолює посібник «Українська мова за професійним спрямуванням» (понад 10 тисяч переглядів), а «Українська мова в медицині» набрала 2860 переглядів). На часі – нові проєкти інноваційних підходів до методики викладання.