25-26 березня 2021 р. відбулася 2-га Міжнародна медична студентська наукова конференція "International Medical Students Conference in Poltava (IMEDSCOP) 2021"

29 березня 2021
1405

У конференції взяли участь 145 доповідачів, з яких 43 з інших ЗВО України та 20 з інших країн світу. До роботи 12 секційних засідань долучилися студенти з Боснії та Герцеговини, Греції, Турції, Латвії, Білорусі, Росії, Узбекистану, Бразилії, Лівану, Нігерії, Руанди, Пакистану та Афганістану, а також спікери з Австралії, Греції та Сполучених Штатів Америки.

Під час 2-ї Міжнародної медичної студентської наукової конференції "International Medical Students Conference in Poltava (IMEDSCOP) 2021" було проведено 5 відкритих вебінарів, до яких було залучено спікерів з нашої академії та інших країн світу. 

З темою "Novel Global Community Educational Foundation: An interactive conversation about scientific journey" виступив професор Мохамад Амйад Камал, PhD, почесний президент та декан факультету науки Novel Global Community Educational Foundation, Enzyomics (Aвстралія), медичний дослідницький центр ім. Короля Фахда, Університет короля Абдулазіза (Саудівська Аравія). 

Захоплюючі теми були розкриті спікерами Української медичної стоматологічної академії, а саме проректором з наукової роботи УМСА, заслуженим діячем науки і техніки України, доктором медичних наук, професором Ігорем Петровичем Кайдашевим "COVID-19: Імунітет, гемостаз та неспецифічна резистентність організму" та доктором медичних наук, доцентом кафедри терапевтичної стоматології УМСА Іваном Юрійовичем Поповичем "Адгезивне шунтування патологічно рухомих зубів". Від імені Європейської ліги раку вже вдруге на нашій конференціїі виступив молодий амбасадор Крістос Цагкаріс з доповіддю на тему "The contribution of visual arts in cancer advocacy and prevention: A narrative analysis of the virtual art exhibitions for the European Week Against Cancer between 2019-2021". До роботи конференції було залучено доктора Рафаеля Мазіна, магістра громадського здоров'я, незалежного консультанта з громадського здоров’я та сексуального здоров’я і права, колишній старший радник Панамериканської організації охорони здоров’я / Регіональне бюро Світової організації охорони здоров’я (Сполучені Штати Америки).

Усі вебінари доступні на YouTube-каналі ради СНТ за посиланням: https://youtube.com/channel/UCYW4QAgvF64goRqCsrxQ5DA

З результатами конференції, збірником тез та програмою конференції можна також ознайомитися за посиланням: http://sntumsa.pl.ua/conference/allyear