Почали роботу курси підвищення кваліфікації з дистанційного навчання за програмою «Інформаційне забезпечення навчального процесу:

19 жовтня 2021
428

Протягом останніх років відбувається стрімкий процес переходу від традиційних форм навчання до навчання на базі комп’ютерних технологій. Сучасні інформаційні технології дають змогу підвищити та вдосконалити ефективність освітнього процесу.

Науково-педагогічні працівники університету постійно удосконалюють свій професійний рівень знань і вмінь відповідно до сучасних інформаційних технологій та інноваційних методик навчання.

З 18 по 22 листопада 2021 р. навчально-методичним відділом забезпечення якості освіти на базі Полтавського державного медичного університету в режимі офлайн організовано курси підвищення кваліфікації з дистанційного навчання за програмою «Інформаційне забезпечення навчального процесу: Інструменти дистанційного навчання і їхнє використання в освітньому процесі» для науково-педагогічних працівників університету.

Програма підвищення кваліфікації передбачає розширення знань і вмінь у застосуванні технологій в області створення дистанційних навчальних ресурсів й організації дистанційного навчання.

Для забезпечення високого рівня якості організованих курсів в рамках співробітництва з ПНПУ імені В.Г. Короленка, ПНУ «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кафедрою медичної інформатики і медичної та біологічної фізики ПДМУ до проведення занять будуть залучені досвідчені фахівці.

Під час проведення курсів велику увагу буде приділено актуальним в сучасних умовах організації освітнього процесу питанням програмного забезпечення для організації відеозв’язку (Zoom, Meet), роботи з віртуальними онлайн-дошками (Jamboard, Padlet), наповнення навчальним контентом Google Class, електронним освітнім ресурсам навчального призначення, новим можливостям під час проведення онлайн-занять.