Безперервний поступ наукової думки

07 травня 2020
504

Викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки УМСА взяли участь у VI Міжнародній науково-практичній конференції «Інноваційні технології у контексті іншомовної підготовки фахівця». Вона в дистанційномуформаті відбулася 5-6 травня в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

У режимі онлайн обговорили актуальні питання застосування інноваційних технологій у процесі іншомовної підготовки студентів закладів вищої освіти. У межах ідеї й практики обміну педагогічними здобутками у світовому масштабі дискутували про нагальні проблеми іноземної філології, перекладацької справи й міжкультурної комунікації. Прозвучали посутні зауваги про особливості функціонування слова й тексту в просторі культури.

Крім цього, в цікавих і змістовних доповідях дослідників говорилося про доцільність упровадження інноваційних методик і технологій викладання іноземних мов у вітчизняних вишах. Викладачі кафедри поділилися і власними дидактичними набутками, окресливши навчальні компоненти сучасного соціально-мережевого контенту й місце загальних інформаційних процесів у сучасному освітньому дискурсі.

Варто наголосити на тому, що наукове життя, як і належить, триває і в карантинних умовах, а осучаснений формат проведення наукових зібрань відповідає викликам освітнього процесу й стане запорукою безперервного поступу наукової думки.