Майстер-клас на базі кафедри хірургії № 4 УМСА

19 березня 2019
907

6 березня 2019 року на базі кафедри хірургії № 4 з малоінвазивною хірургією УМСА відбувся майстер-клас для лікарів-хірургів м. Полтави. Тема:» Лапароскопічне лікування гриж черевної стінки». Для участі у майстер - класі був запрошений завідувач хірургічного відділення Харківської обласної клінічної лікарні, заслужений лікар України, член Європейської асоціації ендоскопічних хірургів – Пархоменко К. Ю.

Разом із завідувачем кафедри, д.мед.н, професором Дудченком М. О. у рамках майстер класу було виконано 2 показові оперативні втручання:

  1.  Пацієнт з правобічною прямою паховою грижею – виконана лапароскопічна герніопластика за допомогою 3-D поліпропіленового сітчастого імпланту.
  2. Пацієнт з лівобічною рецидивною паховою грижею та вентральною грижею – герніопластика пахової грижі за допомогою 3-D поліпропіленового сітчастого імпланту та постановка імпланту з неадгезивним покриттям для закриття грижових воріт вентральної грижі.

Після цього відбулася дискусія у ході якої Пархоменко К. Ю. прочитав лекцію щодо особливості лікування гриж черевної стінки за допомогою мініінвазивних методик, з використанням TAPта TEPтехніки, відповів на усі запитання учасників майстер-класу.

 Для жителів Полтави і області на базі кафедри хірургії № 4 в Полтавській 3-й міській клінічній лікарні наразі встановлено найсучасніше мініінвазивне обладнання, лікарі кафедри постійно спеціалізуються у виконанні найрізноманітніших лапароскопічних втручань. Лікування пахових та вентральних гриж черевної стінки за допомогою 3-Dполіпропіленових та неадгезивних сітчастих імплантів є відпрацьованою, безпечною оперативною методикою з мінімальним післяопераційним періодом та відсутністю больового синдрому. Такі види операцій є доступними для полтавців на базі кафедри