Я люблю тебе, Життя!

29 серпня 2019
669

Легендарний, нині найстарший в Україні професор, засновник полтавської терапевтичної школи , Вчитель та наставник багатьох поколінь лікарів М. А. Дудченко у ці серпневі дні приймає численні вітання з побажаннями здоров`я і добра від близьких, колег, вдячних за добру науку учнів та вилікуваних пацієнтів.

29 серпня в Українській медичній стоматологічній академії відбулась науково-практична конференція «Від нових наукових концепцій в терапії до конкретного пацієнта». Вона присвячена 100-річчю з дня народження засновника і першого завідувача кафедри факультетської терапії (1974-1990), професора кафедри факультетської терапії/внутрішньої медицини №1 УМСА М. А. Дудченка.

У цей день до Академії з усіх-усюди з`їхалися почесні гості, провідні вчені України у галузі медицини, серед яких і колишні учні улюбленого професора, аби також привітати знаменитого ювіляра та взяти участь у конференції, яка присвячена знаменній даті. Щодо самої дати, то вона має не одне, а аж три важливих складових: 100 років з дня народження засновника полтавської потужної терапевтичної школи, 80 років з дня початку професійної діяльності М.А.Дудченка і 45 років з часу створення в УМСА кафедри факультетської терапії/внутрішньої медицини №1.

Урочистості відкрив ректор академії В.М. Ждан. «Видатним успіхам передує послідовна і напружена праця, - сказав він. - Я маю честь бути учнем професора М. А. Дудченка і щастя працювати з ним далі пліч-о-пліч до сьогоднішнього дня. Все життя і наукова діяльність Максима Андрійовича є справжнім взірцем самовідданного служіння суспільству та медицині. А це багато вартує для підготовки і виховання майбутніх лікарів!»

У стінах рідної академії, якій професор М.А.Дудченко віддав стільки років напруженої праці, лунали слова вітання та подяки за співпрацю від директора « Національного інституту терапії ім..Л.Т. Малої НАМН України» Фадєєнко Г. Д., члена-кореспондента НАМН України, завідувача кафедри пропедевтики та внутрішньої медицини №1 НМУ ім.. О.О.Богомольця Нетяженко В. З., завідувача кафедри кардіології НМАПО ім. П. Л. Шупіка Долженко М. М., заступника директора «Національного інституту терапії ім.Л.Т. Малої НАМН України» Колєснікова О.В. ,професора кафедри анестезіології НМАПО ім. П. Л. Шупіка Галушко О. А., завідувача кафедри гастроентерології ХМАПО Звягінцевої Л.В., завідувача кафедри внутрішньої медицини №3 Харківського національного медичного інституту Журавльової Л. В., депутата Верховної Ради VIII К. Є. Іщейкіна, директора Департаменту охорони здоров`я Полтавської ОДА В. П. Лисака.

Адже, як зазначив проректор з науково-педагогічної та післядипломної освіти УМСА І. М. Скрипник, Максим Андрійович знаменує цілою плеядою своїх учнів справжню епоху у становленні полтавської терапевтичної школи. Продовжувати «сіяти розумне, добре, вічне» побажала ювіляру директор навчально-наукового інституту післядипломної освіти УМСА А. В. Марченко. «Дуже гарний генетичний код всім способом здорового і плідного наукового життя в академії представляє М. А. Дудченко. А це добра ознака того, що й сама Академія те наслідувала. Збережімо його і передамо наступним поколінням студентів!», - зазначила завідувач кафедри акушерства та гінекології №1 УМСА А. М. Громова.

«80% всіх наших хірургів слухали курс терапії у Вашому виконанні. І це було неперевершено!» - згадував завідувач кафедри хірургії №2 В. УМСА Д. Шейко.

Секрет професійного довголіття? Він – у безмежній любові до життя.

«Я люблю тебе, Життя, і надіюсь, що це взаємно! »–відомі слова улюбленої пісні Максима Андрійовича стали головним рефреном його власного життєвого шляху.

Зі знаменною датою,високошанована легендарна Людино цілого століття! Прийміть щирі наші вітання, вдячність, шану і любов! Здоров`я і добра ще на багато років!