Участь студентів ПДМУ у «Всеукраїнському тижні професійної освіти» у школах

29 листопада 2021
475

Нещодавно в Україні пройшов «Всеукраїнський тиждень професійної освіти» у школах, запроваджений Міністерством освіти і науки України. Якісна профорієнтація, особливо у старших класах, є важливою складовою навчальної програми і може бути спрямована на підвищення популярності медичної спеціальності, а саме професії лікаря.

Цьогоріч здобувачі вищої освіти 4, 5 та 6 курсів медичного факультету №1, медичного факультету №2 та міжнародного факультету ПДМУ на чолі з викладачем кафедри фізіології Тетяною Мамонтовою провели профорієнтаційну роботу з учнями 11К класу (класний керівник Оксана Каневська) Наукового ліцею №3 Полтавської міської ради.

Спікерами заходу стали представники студентської наукової групи «Лабораторна діагностика» кафедри фізіології, а саме: Троцько Сергій, 5 курс, медичний факультет №1, Максим Шевченко, 6 курс, медичний факультет №2, Берко Еммануель Офорі, 6 курс, Нду Вікторі, 5 курс, Мухамед Адіб Мукріш та Хассан Хайреддін, 4 курс, міжнародний факультет.

Здобувачі вищої освіти презентували Полтавський державний медичний університет, а також розповіли школярам, як вони обрали майбутню професію лікаря, як змогли розкрити у собі здібності та потенціал до наукової роботи і відкрити власні таланти під час навчання.

Учасники заходу відзначили, що презентація університету як провідного закладу вищої медичної освіти, в якому навчається молодь з різних куточків України і світу, та власний досвід студентів є успішною запорукою проведення професійно-орієнтаційого спрямування школярів до відповідального та свідомого вибору професії лікаря!