Будуймо Європу в Україні!

19 вересня 2019
566

У Полтавській ОДА відбулася зустріч із співробітниками Представництва ЄС в Україні. Вони презентували освітянам Полтавщини освітні програми та можливості Європейського Союзу для вищої і загальної середньої освіти. У заході, який відбувся у рамках інформаційної програми «Будуймо Європу в Україні», взяли участь і представники від Української медичної стоматологічної академії: перший проректор УМСА д. мед. н., професор Дворник В. М., начальник відділу з науково-педагогічної роботи та організації навчально-наукового процесу д. мед. н., професор Старченко І. І. та начальник відділу з міжнародних зв’язків Шкурупій І. В..

Масштабні програми, про які йшла мова на зустрічі, передбачають навчання, здійснення проєктів або ж стажування у країнах ЄС. Study Days/Європейська школа – один з найцікавіших проєктів на освітню тематику. Euraxess – дуже потужна програма та має кілька напрямків діяльності.

Різноманітні програми ЄС в Україні передбачають інформування українців про історію та сучасне життя Європейського Союзу. Є програми, що підтримують академічні обміни, українські культурні та спортивні організації й заходи, волонтерство у сфері освіти. Особлива увага приділяється бібліотекам.

Програми та умови участі в них - у відділі з міжнародних зв’язків. Кожен бажаючий може з ними ознайомитися.