Любов із першої ложки, або куштуємо українські страви разом!
Борщу однаково – чи йому пампушок, чи галушок…
Українська нородна приказка
Цими вихідними викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки разом з іноземними студентами занурилися в гастрономічний світ України. Вони почули про багатющу кулінарну палітру нашого краю: борщ, капусняк, вареники, галушки, пампушки, деруни, холодець, банош, юшку, сирники, млинці, бублики з медом, вергуни, медяники, пироги тощо.
Подейкують, що борщ вигадали колись дуже давно козаки, а вже понад 300 років ним смакуютьу великих містах і в маленьких селищах. Навдивовижу всім іноземці також вподобали його смак. Уперше із задоволенням куштували вони й полтавські галушки. Найкращий тому доказ – нашвидкуруч записаний рецепт класичного українського борщу.
Це не епізодичний захід у житті студентів-іноземців. Знайомство з Україною продовжується повсякчас.
Викладачі кафедри намагаються зростити зерно любові до українського краю, який зараз став для молоді з Марокко, Тунісу, Єгипту, Лівану, Пакистану, Індії, Іраку, Сирії та багатьох інших країн ще одним домом, ширити світом українське слово та національні звичаї.