Любов із першої ложки, або куштуємо українські страви разом!

Любов із першої ложки, або куштуємо українські страви разом!
Любов із першої ложки, або куштуємо українські страви разом!

Любов із першої ложки, або куштуємо українські страви разом!

Борщу однаково – чи йому пампушок, чи галушок…

Українська нородна приказка

Цими вихідними викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки разом з іноземними студентами занурилися в гастрономічний світ України. Вони почули про багатющу кулінарну палітру нашого краю: борщ, капусняк, вареники, галушки, пампушки, деруни, холодець, банош, юшку, сирники, млинці, бублики з медом, вергуни, медяники, пироги тощо.

Подейкують, що борщ  вигадали колись дуже давно козаки, а вже понад 300 років ним смакуютьу великих містах і в маленьких селищах. Навдивовижу всім іноземці також вподобали його смак. Уперше із задоволенням куштували вони й полтавські галушки. Найкращий тому доказ – нашвидкуруч записаний рецепт класичного українського борщу.

Це не епізодичний захід у житті студентів-іноземців. Знайомство з Україною продовжується повсякчас.

Викладачі кафедри намагаються зростити зерно любові до українського краю, який зараз став для молоді з Марокко, Тунісу, Єгипту, Лівану, Пакистану, Індії, Іраку, Сирії та багатьох інших країн ще одним домом, ширити світом українське слово та національні звичаї.