В УМСА слухали доповіді молодих науковців та визначали переможців

22 листопада 2019
946

В УМСА слухали доповіді молодих науковців та визначали переможців

Справжнім торжеством наукової думки стало проведення в УМСА Всеукраїнської наукової конференції молодих учених: «Медична наука у практику охорони здоров`я».
На неї з`їхалися молоді науковці з усіх вишів України. У п`яти секціях ними були представлені доповіді, на яких номінанти, як зазначали члени високоповажного журі, засвідчили те, що рівень їхньої кваліфікації дозволяє бути вже далеко не об`єктом, а суб`єктом навчального процесу, партнерами-науковцями. 
Були і приємні несподівані відкриття. Так завідувачка кафедри іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією Олена Бєляєва назвала молоду номінантку серед нагороджених - кандидат юридичних наук,викладача кафедри філософії та суспільних наук УМСА Світлану Рак – неофіткою, яка приємно вразила журі сміливістю наукової думки та фаховим володінням матеріалом. А д. мед. наук, професор кафедри урології з судовою медициною УМСА Сергій Панасенко, вручаючи Грамоти переможцям, високо оцінивши наукові здобутки молодих колег, відзначив експертний рівень матеріалів, які були представлені на розгляд, їх високу конкурентну спроможність у науковій царині, що здатна забезпечити авторам робіт міжнародне визнання.
Безумовно, радісним є той факт, що серед визнаних журі переможців – значна кількість молодих учених УМСА. А той досвід, який отримали всі учасники конференції , буде корисним у їх подальших наукових дослідженнях.