Враження

06 лютого 2019
879

Моновистава за творами української поетеси Ліни Костенко «Я вам цей борг ніколи не залишу» в УМСА зібрала не тільки всіх шанувальників творчості відомого поета, а й тих, хто, можливо, відкрив її для себе вперше.

Викладачі, студенти та гості академії до щему в серці слухали, як у поетичному слові відбилися всі загрози, що нависли над українським народом. У багатьох на очах були сльози.

«Я знайома з творами Ліни Костенко ще зі шкільної лави. Але сьогодні впродовж всієї моновистави ніби заново відкрила її для себе. Тут не було якогось захмарного мудрування, все надзвичайно життєво, і що головне, актуально для сьогодення. Мої друзі-однокурсники та я дуже вдячні профспілковому комітету академії та профспілковій організації студентів, а ще нашому Центру управління освітньо-виховної і гуманітарної роботи з молоддю та відділу культурно-освітньої діяльності академії, що організували і фінансово підтримали такий важливий захід. Це було справжнє свято духовності», - поділилась враженнями студентка 5 курсу медичного факультету №1 Вікторія Кравченко.

«Від драматизму до трагізму – така висока душевна напруга відчувалась у залі на моновиставі. І це не дивно. Бо ж поетична філософія Ліни Костенко, як завжди, не дає спати національній самосвідомості. Поетика життєва, актуальна тематично, сьогоднішьовжиткова в усій політиці, коли на першому місці болить доля власного народу. Слова Ліни Костенко у талановитому виконанні актриси Марії Проценко і будять нашу самосвідомість, і як ніколи вимагають рішучості, патріотизму і єдності. Впевнена у тому, що серед нашої студентської молоді моновистава матиме неабиякий душевний резонанс. А для майбутніх лікарів – це надзвичайно важливо», - сказала після перегляду моновистави, завідувачка кафедри українознавства та гуманітарної підготовки, кандидат філологічних наук, доцент Тетяна Лещенко.