Полтавський державний медичний університет у міжнародному проєкті програми Erasmus+Ka1:youth mobility

24 червня 2021
1209

Четверо студентів ПДМУ Єфімчук Данііл, Гуляр Сергій , Ковтун Юлія, Євтушок Владислав на чолі з доцентом кафедри патологічної анатомії з секційним курсом Винник Н. І. представили університет у міжнародному проєкті «Станемо громадськими журналістами» за програмою молодіжного обміну Еразмус+.

Проєкт реалізовано 6-21 червня 2021 року  Польською громадською організацією Stowarzyszenie sympatyków III LO im. Stefana Batorego у партнерстві з  Полтавською філією Суспільної служби України та за підтримки адміністрації Полтавського державного медичного університету.

У рамках проєкту проведено семінари з медицини та громадської журналістики. Студенти мали змогу ознайомитися с головними аспектами долікарської допомоги у різних життєвих ситуаціях, взаємодії з потерпілими та принципами евакуації та інтегрувати отриманні знання у сферу журналістики. Було проведено інтерактивну гру на тему «Журналістика в екстремальних видах спорту, екологічна журналістика та туристична журналістика», завдяки якій учасники оволоділи навичками професійного репортажу та написання статей.

Навчальна поїздка до спеціалізованої лікарні в Кросно, зустріч з представниками місцевих громад, органів місцевого самоврядування та установ соціальної допомоги, молоддю та викладачами загальноосвітніх шкіл та університетів, юристами, навчальний візит до музею історії фармакології в Бечі, а також, до найстаріших здравниць Низьких Бескидів: Івоніча Здруя та Риманова Здруя, відвідування санаторіїв, ознайомлення з іпотерапією, каністерапією та арт-терапією – ось що очікувало на учасників програми. Щоденні лекції, семінари, практичні вправи, екскурсії, зустрічі допомогли студентам соціально інтегруватися та накопичити цінні знання та вміння, які вони готові упроваджувати у майбутню лікарську практику, удосконалюючи українську медицину, та передавати інформацію студентам ПДМУ.