Відбулась Актова Вчена рада

29 грудня 2021
705

29 грудня 2021 року відбулось XXII засідання Актової Вченої ради. Воно почалось з урочистого привітання голови Вченої ради, професора, ректора закладу вищої освіти ПДМУ Вячеслава Ждана з прийдешніми Різдвяними та Новорічними святами і вручення ним Почесних грамот МОЗ України та Подяк працівникам університету за вагомі здобутки у науковій та навчально-методичній діяльності у 2021 році.

За встановленою багаторічною традицією були урочисто вручені Дипломи докторів наук, кандидатів наук/доктора філософії та присвоєно вчене звання професора і доцента. У супроводі Гімну Гаудеамус студенти одягли їм мантії, а колеги сердечно привітали з присудженими науковими ступенями.

З Актовою промовою виступив керівник наукової школи, завідувач кафедри гістології, цитології та ембріології, професор Володимир Шепітько. По завершенні промови, його, окрім Вченої ради, палко привітали колектив кафедри та учні.

Проректор з наукової роботи, професор Ігор Кайдашев представив звіт про наукову діяльність ПДМУ у 2021 році, зокрема, він зупинився на вичерпному аналізі міжнародної діяльності, патентно-ліцензійній та інших формах роботи, проведенні міжнародних і всеукраїнських науково-практичних конференцій, присвячених 100-літтю ПДМУ, на роботі Науково-Дослідного Інституту, студентського наукового товариства та інших важливих формах діяльності.

Були розглянуті також інші нагальні питання.