Школа куратора

10 вересня 2020
582

9 вересня 2020 року відбулося засідання «Школи куратора» – відповідальних за організацію виховної роботи на кафедрах ННІПО УМСА.

На засіданні були розглянуті першочергові завдання організації інформаційно-виховного процесу на 2020-2021 навчальний рік.

Директор ННІПО Алла Марченко привітала присутніх з початком навчального року та окреслила основні стратегічні напрямки навчально-виховного процесу.

Далі з питанням «Організація виховної діяльності колективу ННІПО – запорука формування лікаря нового покоління» виступив проректор з науково-педагогічної та виховної роботи професор Валерій Похилько.

Проректор зазначив, що першочерговим завданням в умовах всесвітньої пандемії є формування лікаря-патріота, готового до самопожертви заради забезпечення здоров’я нації. Програмним документом патріотичного виховання лікарів-інтернів є нова Концепція патріотичного виховання молоді України, яка забезпечує основні напрямки виховання здобувачів освіти. Проректор також ознайомив присутніх із заходами, що плануються проводитися до 100-річчя УМСА та до Дня міста Полтави.

Заступник директора ННІПО Наталія Ставицька наголосила на першочергових завданнях колективів кафедр із виконання Плану виховної роботи, кураторському забезпеченню комунікативно-виховного процесу, проведенні інформаційно-виховних годин і участі в загально академічних заходах. Особливу увагу вона звернула на проведення онлайн-заходів та тісну співпрацю з колективом Відділу організації навчально-виховної та гуманітарної роботи з молоддю академії.

Освітній омбудсмен та психолог академії Тетяна Климач ознайомила присутніх з основними положеннями про академічну службу омбудсмену, погодила графіки проведення психологічних тренінгів для аспірантів, інтернів та слухачів ННІПО. 

Завідувачка музею історії академії Таміла Дашевська, в свою чергу, представила присутнім оновлену експозицію.