Науково-практична конференція неонатологів у Києві: враження

20 грудня 2021
229

17 грудня 2021 року в м. Києві пройшла науково-практична конференція «Організація медичної допомоги новонародженим в Україні в умовах сучасних викликів».

 На конференції підсумовувались роботи Асоціації неонатологів України. Про них доповіла Президент Асоціації неонатологів України, заступниця директора з перинатальної медицини ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України», член-кореспондент НАМН України, д. мед. н., професор Знаменська Тетяна. У конференції взяв участь як член правління Асоціації неонатологів України, проректор закладу вищої освіти з науково-педагогічної та виховної роботи, професор кафедри педіатрії №1 з пропедевтикою та неонатологією Валерій Похилько. Він повідомив результати конкурсу молодих науковців України, що відбувся в Полтаві 26-27 листопада 2021 року, під час науково-практичної онлайн конференції з міжнародною участю ІІI Полтавські перинатальні читання ім. Н.М. Максимовича-Амбодика: «Нові стратегії та підходи до організації медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим в умовах регіоналізації перинатальної служби». На конференції Президент Асоціації неонатологів України Тетяна Знаменська вручила грамоти та подарунки переможцям конкурсу. Зокрема, грамотою за кращу доповідь була удостоєна аспірантка кафедри педіатрії №1 з пропедевтикою та неонатологією ПДМУ Слюсарева Анастасія.

На конференції були розглянуті актуальні проблеми неонатології, що стосуються Нових вітчизняних протоколів з РДС, парентерального харчування, неінвазивного кандидозу; гіпер- та гіпоглікемії у новонароджених; біліарним атрезіям; проблематиці пов’язаної з мікробіотою кишківника; проблемам грудного вигодовування; веденню новонароджених і вагітних та породіль з COVID -19.