Відбулося засідання Вченої Ради

18 вересня 2019
606

На виконання звернення до Української медичної стоматологічної академії Комітету з державних премій України у галузі науки і техніки з проханням організувати і провести відповідно до вимог Закону України «Про наукову і науково – технічну експертизу» - обговорення на засіданні вченої ради роботи, представленої у 2019 році на здобуття Державної премії України у галузі науки і техніки, відбулося громадське обговорення.

« Високотехнологічні методи надання спеціалізованої стоматологічної допомоги у мирний та воєнний час», - така тема представленої роботи.

Вона була надана Державною Установою «Інституту стоматології та щелепно-лицевої хірургії НАМН України». Відкрив засідання вченої ради ректор УМСА В. М. Ждан.

Номінанти, а всього їх 7: це д. мед наук, професор В. О. Маланчук, (НМУ ім. О. О. Богомольця),. д. мед наук, професор С. А. Шнайдер ( ОНМУ), д. мед наук, професор О. В. Деньга (( ОНМУ), д. мед наук, професор І. М. Мазур (НМАПО ім. П. Л. Шупика), д. мед наук, професор М. С. Дрогомирецька (НМАПО ім. П. Л. Шупика), д. мед наук, професор А.М. Лихота (УМСА), к. мед наук, доцент А. В. Рибачук (НМУ ім. О. О. Богомольця) презентували фундаментальні дослідження на базі результатів обстеження біля 20 000 чоловік у різних регіонах України. Доповідь складалася з двох частин : терапевтичної та хірургічної, і обидві вони були проілюстровані яскравими слайдами та переконливими аргументами.

В обговоренні представленої роботи взяли участь доктори медичних наук,професори академії: В.М. Ждан, І. П. Кайдашев, Д.С. Аветіков, А.М.Громова, П. І. Ткаченко, М.М. Потяженко, К. В. Шепітько, О. В. Шешукова, Д. М. Король. Визнавали актуальність, своєчасність та нагальність результатів проведених досліджень, висловлювали думку про те, що вони можуть бути необхідним фундаментом для задоволення потреб стоматології в Україні, а також квінтесенцією великого масштабного дослідження, яке здійснювалось у межах країни.

На завершення ректор академії В. М. Ждан вказав на те, що наукова робота, яка представлена на здобуття Державної премії України у науці і техніці, має , безперечно, наукове, соціальне і практичне значення. За те, щоб визнати її як такою, що заслуговує високої державної нагороди, проголосували одноголосно.

Номінантів привітали та побажали успішного завершення презентації на високому державному рівні.