100 років Університету: Я люблю ПДМУ!

08 вересня 2021
458

Урочисто і зворушливо починають ювілейний навчальний рік у ПДМУ: в очікуванні славетної дати – 100-річчя з дня утворення – кафедри дружно долучаються до обговорення зі студентами знаменних для рідного університету історичних віх і знакових для його історії постатей.

Днями викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки, на яку покладено особливу місію – об’єднати іноземне студентство в любові й повазі до України, її традицій, колориту минувшини й реалій сьогодення, на неймовірно прекрасній калиновій алеї, під рясними багряними кетягами розповіли про становлення й розвиток ПДМУ – потужного осередку медичної й стоматологічної науки, про роки наповненої глибоким змістом наполегливої праці тих, хто доклав чимало зусиль до його розвою й процвітання.

Із захопленням, трепетом і неприхованою цікавістю в очах слухали студенти-іноземці про величні епохи в житті університету, про звершення й подолані труднощі, про минуле й сміливі плани на майбутнє.

У навчальній аудиторії переглянули короткометражний документальний фільм «Через призму часу – у майбутнє…!», який особливо припав до душі і студентам, і викладачам. У ньому всі прочитали нетлінні рядки історії, побачили точку відліку, старт тріумфального поступального руху до почесного ймення Полтавський державний медичний університет, відстежили масштаби самовідданої праці його очільників, запал до нових здобутків!

Тішимося з того, що наші студенти з невимовною гордістю промовляють: «Я навчаюся в ПДМУ! Я  ПДМУ! ПДМУ – славетний український виш зі столітньою історією!»