Тривають вступні іспити до аспірантури

23 серпня 2019
934

Триває вступна компанія до аспірантури Української медичної стоматологічної академії за державним замовленням України та за рахунок коштів юридичних та фізичних осіб.

Проведення вступних випробувань відбувається у відповідності до Правил прийому академії на 2019 рік і припадає на період 13-23 серпня. Вступні випробування проводяться предметними комісіями Української медичної стоматологічної академії, до складу яких включені провідні науково-педагогічні працівники закладу на чолі з проректором з наукової роботи професором Кайдашевим І. П.

Позаду іспити з філософії та іноземної мови. Важливість даних предметів для здобувачів наукового ступеня «доктор філософії» важко переоцінити. Претенденти, які мають сертифікати з іноземної мови рівня В2 звільнені від іспиту і проходили лише співбесіду.

У цьому році оголошено конкурс на три ліцензовані спеціальності підготовки в аспірантурі: 222 – Медицина, 221 – Стоматологія та 091 – Біологія. Широким також виявився вибір спеціалізацій, зокрема, з клінічної медицини. Цьогорічні вступники віддали перевагу внутрішнім хворобам, анестезіології з інтенсивною терапією, нервовим хворобам, стоматології, дитячій хірургії, із теоретичних спеціалізацій пріоритетними виявилися нормальна анатомія, патофізіологія, біохімія, гістологія, цитологія та ембріологія.

23 серпня проводилося вступне випробування зі спеціальності. Воно стало останнім на шляху вступників до аспірантури. Прийом іспиту забезпечувався предметними комісіями з відповідних спеціальностей. Так, комісія зі стоматології працювала у складі професорів Аветікова Д.С., Ткаченко І.М., Силенка Ю. І., Шешукової О. В., з медицини – професорів Кайдашева І. П., Скрипника І. М., Шейка В. Д., Крючко Т. О., Скрипникова А. М., Єрошенко Г. А., Весніної Л. Е., з біології – професорів Білаша С. М. та Непоради К. С., доцента Соколенко В. М.

Кількість бюджетних місць аспірантури у цьому році відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров’я України № 1749 складає 21, зокрема, 10 очної (денної) форми навчання.

Попереду засідання предметних комісій і рекомендація вступників до зарахування на відповідні спеціальності.