Світлій пам’яті Вчителя, доцента кафедри післядипломної освіти лікарів-стоматологів Просандєєвої Галини Федорівни (1931-2022 рр.)

15 квітня 2022
424
Світлій пам’яті Вчителя, доцента кафедри післядипломної освіти лікарів-стоматологів Просандєєвої Галини Федорівни (1931-2022 рр.)

Галина Федорівна народилась 21 травня 1931 року в с. Угріновка Вінницької області в сім’ї службовців. У 1949 році закінчила зуботехнічне відділення Львівської зуболікувальної школи. З 1958 р. по 1963 р. навчалась на стоматологічному факультеті Читинського державного медичного інституту. Після закінчення працювала лікарем-ординатором, а згодом головним лікарем стоматологічної поліклініки. З серпня 1966 року – асистент кафедри терапевтичної стоматології Читинського державного медичного інституту. У лютому 1972 року захистила кандидатську дисертацію на тему: «Лікування хронічних верхівкових періодонтитів методом анод-гальванізації». З лютого 1974 року – доцент кафедри терапевтичної стоматології, а з листопада цього ж року – заступник декана стоматологічного факультету ЧДМІ.

У серпні 1980 року переїхала до м. Полтави та почала працювати асистентом кафедри терапевтичної стоматології Полтавського медичного стоматологічного інституту. З 1991 була переведена на посаду доцента кафедри післядипломної освіти лікарів-стоматологів, де успішно працювала до 2005 року.

У цій людині завжди була присутня впевненість у завтрашньому дні, це почуття не покидало її ніколи. Своїм учням Вона прищепила віру в себе, впевненість у своїй справі, чесність як в науці, так і по життю, а головне – свободу, і в першу чергу, свободу думки.

Вона навчила особистим прикладом не скаржитись на долю, а жити і радіти своїм надбанням, допомагати, навчати та підтримувати, виховувати силу духу, яка так необхідна майбутньому лікарю.

Галина Федорівна є автором більше ніж 120 статей та 4-х наукових фахових посібників. Вийшовши на пенсію, свій талант Вона також проявила в написанні та виданні 8 художніх віршованих збірок.

Галина Федорівна не працювала з нами вже майже 17 років, але постійно була на зв’язку, відчувалась її присутність на кафедрі завдяки її учням та науковим досягненням.

Ми вдячні долі за те, що мали змогу працювати з Галиною Федорівною, яка завжди залишиться в нашій пам’яті Вчителем, Лікарем, Наставником та прикладом чесної та принципової людини.

Ректорат, адміністрація навчально-наукового інституту післядипломної освіти ПДМУ, кафедра післядипломної освіти лікарів-стоматологів

Прощання з Галиною Федорівною відбудеться у суботу, 16.04.2022 об 11.30. на території Полтавського обласного патологоанатомічного бюро