Відбулась презентація нового посібника англійською мовою «Патофізіологія системи крові»

28 січня 2022
765

27 січня 2022 року на кафедрі патофізіології на практичному занятті з англомовними студентами 3 курсу 29 групи міжнародного факультету ПДМУ доцент Юлія Гришко презентувала новий посібник англійською мовою у двох томах:

“Pathophysiology of the blood. Pt.1 Instructional materials.” (138 Р.) “Pathophysiology of the blood. Pt.2. Clinical cases and laboratory problems.” (104 Р.) / V.O. Kostenko, O.Ye. Akimov, Yu.M. Hryshko, V.H. Kostenko. («Патофізіологія крові. Т.1 Інструктивні матеріали. »(138 с.) «Патофізіологія крові. Т.2. Клінічні випадки та лабораторні завдання» (104 с.) / В.О. Костенко, О.Є. Акімов, Ю.М. Гришко, В.Г. Костенко).

У посібнику наведено алгоритми підготовки до практичних занять з розділу «Патофізіологія системи крові», викладено основні механізми, що лежать в основі розвитку найпоширеніших гематологічних синдромів та захворювань. Також, у другому томі посібника наведено ситуаційні задачі та алгоритми інтерпретації аналізів крові, тестові завдання для підготовки до ліцензійного іспиту «Крок-1» та іспиту з Міжнародних основ медицини (IFOM). Посібник рекомендується студентам, які навчаються за спеціальностями 221 «Стоматологія», 222 «Медицина» та 228 «Педіатрія», а також практикуючим лікарям медичного та стоматологічного профілів.

Студенти з великою цікавістю сприйняли представлений посібник, адже саме зараз на кафедрі проводиться цикл практичних занять з розділу «Патофізіологія системи крові».