Відкрита лекція: «Медичне право в системах права і законодавства»

21 лютого 2022
442

На кафедрі філософії та суспільних наук особлива увага приділяється розвитку знань у здобувачів освіти в сфері Медичного права України.

21 лютого 2022 року  для здобувачів вищої освіти 3 курсу стоматологічного факультету,  із дотриманням карантинних вимог, була проведена відкрита лекція на тему: «Медичне право в системах права і законодавства». 

Лектор – доктор юридичних наук, професор, завідувач лабораторії дослідження проблем національної безпеки у сфері громадського здоров’я науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса Віталій Пашков.

Питання юридичного забезпечення медичної діяльності в Україні останнім часом набувають особливої актуальності. Це передусім пов’язано з активним розвитком приватної медичної практики, використанням новітніх досягнень медичної науки (трансплантологія, репродуктивні технології, клонування), удосконаленням управлінської діяльності в галузі охорони здоров’я тощо.

На лекції також обговорювались важливі питання про розмежування медичної допомоги від послуги, наводились приклади судових справ в галузі охорони здоров’я. Здобувачі освіти були зацікавлені у якісно представленому матеріалі. Обговорення актуальної теми викликало жвавий інтерес.