«Переможний гол» - новий проект

10 червня 2019
522
«Переможний гол» - новий проект

У Полтаві стартує футбольний проект для дітей з особливими фізичними потребами.

Загін волонтерів "Єдність" Української медичної стоматологічної академії підготували цей проект для дітей з інвалідністю. Його мета соціальна адаптація, психологічна підтримка і розвиток дітей, які мають фізичні вади. Волонтери загону повідомили, що їхнім бажанням стало не тільки підтримати, а саме сформувати реальне та свідоме ставлення дітей до власних можливостей.

Захід проходитиме у 2 етапи. На першому знайомство із волонтерським складом учасників руху, потім вони проведуть розвивальні вправи (розминку), щоб налагодити спілкування між дорослими та дітьми, і очікувані майстер-класи "удар по воротах", "ігровий парашут", "гра з конусом".

На другому етапі - футбольний матч, після якого усім будуть вручені сертифікати та призи від спонсорів.
Благодійники з Києва, Полтави, США беруть участь у проекті для дітей з інвалідністю "Переможний гол", що став переможцем у конкурсі проектів спільних заходів управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконкому Полтавської міської ради та молодіжних організацій області.

“Нам вдалося залучити благодійників як з Полтави, Києва , так і зі США (м. Сент-Луїс). Разом з нами над проектом працює волонтерка Корпусу Миру в Україні Рейган Деукер. Проект має на меті соціальну адаптацію, психосоціальну підтримку і розвиток потенціалу дітей з особливими фізичними потребами, мобілізацію їх духовних сил, формування свідомого ставлення до реальності і власних можливостей у самореалізації”.

“Проект розраховано на 90 дітей з різними нозологіями (порушення опорно-рухового апарату, синдром Дауна, розлади аутичного спектру, порушення слуху, зору тощо). Перші дві гри відбудуться 8 та 15 червня, дата проведення третьої гри уточнюється. Є надія що захід матиме успіх і стане традиційним для маленьких полтавців”, – вважають волонтери “Єдності”.